image
Sursa foto: moldpres.md

Înregistrarea privind cotizațiile fictive la PD, difuzată de Jurnal TV: PD a decis în locul CEC că nu au fost încălcări

Sesizarea depusă acum patru luni la CEC de către Partidul Acțiune și Solidaritate, privind o înregistrare audio difuzată anterior de Jurnal TV, care scoate la iveală finanțările dubioase și cotizaţiile fictive la Partidul Democrat, a fost analizată de... PD. O spune negru pe alb răspunsul oferit de Comisia Electorală Centrală.

„(...)În opinia PDM, toate donațiile și cotizațiile se încasează în corespundere cu prevederile statutare, personal de la depunători, cu eliberarea depozițiilor de încasare, declarației privind donația în numerar și celei privind acceptarea mijloacelor financiare”, se spune în răspunsul CEC, semnat de șefa comisiei, Alina Russu.

„În privința înregistrării audio difuzată la postul de televiziune Jurnal TV, la care se face referire în sesizare, PDM susține că este imposibil de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio. În cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că în adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plângere sau obiecție în privința unor presupuse donații sau cotizații fictive”, se mai spune în răspunsul la sesizare.

„PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi. În aprilie am cerut CEC să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care NU le-au făcut în realitate. După o „investigație“ care a durat tocmai 4 luni, Alina Russu ne informează că Partidul Democrat (!) a analizat sesizarea noastră și nu a constatat încălcări… Am o nedumerire, totuși: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigații pentru CEC?”, a comentat lidera PAS, Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: