image
Sursa foto: Getty Images

Două ţări se luptă să primească finala Champions League după ce a devenit clar că nu se va mai juca la Istanbul

Germania şi Portugalia sunt candidate la organizarea finalei Ligii Campionilor la fotbal, care urmează să fie mutată de la Istanbul, a declarat miercuri pentru Associated Press o sursă apropiată de acest dosar.

Pe 17 iunie, Comitetul Executiv al UEFA se va reuni prin videoconferinţă pentru a decide noul loc de disputare al finalei celei mai importante competiţii europene intercluburi, în cursul lunii august.

Ţara reţinută de forul continental va găzdui, de asemenea, sferturile de finală şi semifinalele Champions League, conform aceleiaşi surse.

Prioritatea pentru meciurile rămase încă de disputat o reprezintă alegerea unui sit accesibil jucătorilor şi oficialilor. Este puţin probabil ca suporterii să fie admişi la partidele respective, din cauza restricţiilor legate de Covid-19.

Săptămâna aceasta, preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa s-a referit la posibile "veşti bune" pentru fotbalul din ţara sa, în luna august. Două stadioane din Lisabona ar putea fi utilizate pentru găzduirea meciurilor Ligii Campionilor, unul dintre ele fiind cel al echipei Benfica Lisabona, Estadio da Luz, pe care ar urma să se dispute finala.

Ziarul german Bild a scris miercuri seara că oraşul Frankfurt ar putea fi o posibilă locaţie, în cazul în care Germania va fi aleasă.

Finala Ligii Campionilor trebuia să se dispute sâmbăta trecută, pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: