image
Sursa foto: BIZGU EDUARD

Greceanâi l-a convocat, din nou, pe Ciocoi; Se caută bani pentru un milion de doze de vaccin anti-Covid

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, i-a convocat, din nou, pe membrii Guvernului interimar pentru a discuta despre resursele necesare pentru procurararea unul lot de vaccin anti-Covid.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a informat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa 1 milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se impun pentru procurarea acestora. Nu se precizează însă despre ce vaccin anume este vorba.

„Președintele Parlamentului a subliniat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cât mai rapid și cât mai curând să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni”, informează serviciul de presă al Parlamentului.

Totodată, s-a accentuat despre necesitatea asigurării transparenței și respectării rigorilor normative la toate etapele achiziției publice.

La ședință au mai participat secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatâc, dar și consilierul președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu.

Precizăm, că acum trei zile, că Zinaida Greceanâi i-a convocat pe membrii Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. Anterior, liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că vaccinul rusesc Sputnik V poate fi adus în țară inclusiv prin intermediul achizițiilor de stat și că RM trebuie urgent să achiziționeze un milion de vaccinuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: