image
Sursa foto: Profimedia Images

Cel mai promițător tratament pentru pacienții infectați cu noul coronavirus a fost autorizat de autoritățile din SUA

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus, anunţă preşedintele Donald Trump.

Remdesivir, produs de compania farmaceutică Gilead Sciences, s-a dovedit a fi eficient în facilitarea recuperării pacienţilor care au coronavirus.

Donald Trump a făcut anunţul de la Casa Albă, alături de directorul companiei Gilead Sciences, Daniel O’Day, şi de Stephen Hahn, comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), informează agenţia Bloomberg şi postul CNBC, potrivit Mediafax.

„Vrem să le mulţumim colaboratorilor care au adus Remdesivir în acest punct şi multora dintre oamenii noştri care au făcut parte din acest efort, de fapt, personalului medical", a declarat Daniel O'Day, precizând că firma va dona un milion de doze de Remdesivir.

Imediat după anunţ, acţiunile companiei Gilead Sciences au oprit tendinţa de scădere, oprindu-se la 79,95 dolari în New York. În tranzacţionările extinse, acţiunile Gilead înregistrează o creştere de 2%.

Noutăţile partenerilor

comentarii: