image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA: „Mii de angajați la stat, presați să voteze pentru Silvia Radu și stocuri cu buletine deja ștampilate”

Mii de angajați ai întreprinderilor de stat și instituțiilor publice sunt amenințați că vor fi concediați, dacă nu vor aduce poze cu buletinele de vot în care să demonstreze că au votat pentru Silvia Radu. Totodată, sunt stocate câteva mii de buletine de vot cu ștampila „votat” deja aplicată în dreptul candidatei lui Plahotniuc.

Sunt câteva dintre instrumentele puse la cale de actuala guvernare pentru a frauda, cu utilizarea resurselor administrative, rezultatul alegerilor pentru Primăria Chișinău, atenționează reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr.

Între timp, doar candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase, este supus unui linșaj mediatic fără precedent. Și asta pentru că doar el, împreună cu echipa sa, este capabil să decriminalizeze capitala și să facă ordinea în gospodăria municipală chiar într-un an, afirmă Alexandru Slusari, care a îndemnat locuitorii capitalei să iasă masiv la vot pe 20 mai și să facă alegerea corectă.

„Minciună zilnică la posturile plahoholdingului despre 11 case inexistente. Sute de știri fake. Zeci de spoturi contrafăcute. Multe pagini false pe Facebook. Sondajele trucate, scoase pe banda rulantă unu după altu. Aceasta este frauda informațională. Acum mii de angajați al întreprinderilor de stat și instituțiilor publice sunt presați sub amenințare de concediere să fotografieze buletinele de vot cu ștampila votat pentru Silvia Radu. Am fost sesizați că sunt câteva mii de buletine stocate, unde această ștampilă deja este aplicată pentru candidatul lui Plahotniuc. Avem informații în privința "identificării" mai multor votanți ai Silviei Radu în penitenciarul și în rândurile Armatei Naționale. Deci, se pregătește o fraudă cu utilizare masivă a resurselor administrative”, a declarat Alexandru Slusari.

„Stimați cetățeni, vedeți cât a furat mafia de la noi? Căci toate aceste acțiuni frauduloase costă milioane de euro. Poate nu toți dintre voi îl simpatizați pe Andrei Năstase. Însă vă rog să vă puneți doar o singură întrebare. De ce acest regim criminal luptă atât de intransigent, trecând toate liniile roșie de etica și bun simț, anume cu Năstase? Alți candidați absolut nu sunt atinși de mașinăria toxică a guvernării. Oare nu se întâmplă acest lucru deoarece gașca uzurpatorilor cunoaște foarte bine că anume candidatul unic al forțelor antioligarhice, împreună cu echipa sa, este capabil să decriminalizeze capitala și să facă ordinea în gospodăria municipală chiar într-un an?”, continuă Alexandru Slusari.

În pofida acestei campanii mârșâve fără precedent impotriva candidatului comun al forțelor antioligarhice, reprezentanții Platformei DA spun că sunt siguri de victorie și îndeamnă locuitorii capitalei să se mobilizeze la maximum și să facă alegerea corectă.

„Simțim sprijinul oamenilor care vor o schimbare fundamentală. Suntem foarte bine pregătiți pentru ziua alegerilor. Vom avea câte 3-4 reprezentanți la fiecare secție de votare. Vom fi cu ochii pe fiecare alegător. Vom filma totul și vom lupta pentru securizarea fiecărui vot. Vom depune, dacă va fi necesar, mii de contestații. Dar oricum, pentru a garanta victoria sigură a poporului e nevoie de mobilizare exemplară a oamenilor responsabili pentru viitorul nostru și a copiilor noștrii”, a conchis Alexandru Slusari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: