image
Sursa foto: jurnal.md

Blocul ACUM: Compromisuri în justiție nu pot fi făcute; Dodon poate acum să demonstreze că nu este Plahotniuc 2

Blocul ACUM Platforma DA și PAS a condiționat retragerea inițiativei de asumare a răspunderii prin votarea imediată în Parlament a proiectului privind modul de numire a procurorului general.

„Igor Dodon poate să demonstreze acum că nu este Plahotniuc 2”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, după întrevederea fracțiunilor Blocului ACUM cu președintele Igor Dodon.

„Compromisuri și concesii în justiție nu pot fi făcute. Dorim să păstrăm această majoritate, dar nu cu orice preț. Mingea acum este pe terenul PSRM și a al președintelui. Am avut naivitatea să credem că sistemul poate să se curețe și am făcut reforme cu mănuși albe. Suntem nevoiți să aplicăm metode mai puțin tradiționale”, a declarat Alexandru Slusari.

„Unii judecători s-au întors în țară și au început să prindă la curaj. Au organizat adunări ale judecătorilor, au obținut decizii judecătorești favorabile lor, atunci când procurorii s-au apucat de capul lor. Această castă de judecători corupți încearcă să caute indulgență. Iată de ce Guvernul a venit cu această asumare a răspunderii”, a spus vicepreședintele PAS, Igor Grosu.

Deputații din Blocul ACUM au fost întrebați dacă vor chema oamenii la proteste în cazul căderii Guvernului.

„Vom decide ce fom face, să consumăm mai întâi acest episod. Declarații mai tăioase nu ajută nimănui”, a spus Grosu.

Precizăm că ședința plenară a Parlamentului este planificată pentru ora 15:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: