image
Sursa foto: azernews.az

Brânzan, despre scumpirea curentului: Plătim factura pentru presiunea PD asupra ANRE; Cei cu venituri mici vor primi ajutor

În contextul majorării tarifelor pentru energia electrică, Guvernul examinează posibilitatea acordării unui ajutor financiar pentru persoanele cu venituri mici. Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

„Guvernul analizează psoibilitaeta de a venit cu un program de ajutor fincnar pentru categoriile de persoane cu venituri mici. Practic vom plăti factura pentru presiunea politică a guvernării PD asupra ANRE. Această scumpire urma să fie aplicată jumătate de an în urmă. Fosta guvernare prin diferite metode a influențat ANRE să amâne această scumpire. De fiecare dată când politicul se implică în procesele economice, cetățeanul plătește dublu”, a declarat Brânzan.

Ministrul Economiei a mai precizat că operatorii din sectorul energetic vor fi supuși unui audit, pentru a se stabili care cheltuieli au fost incluse în tarife.

Totodată, MEI a solicitat ANRE-ului să elaboreze un mecanism eficient și transparent privind formarea tarifelor pentru energia electrică.

Amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat, la sfârșitul săptămânii trecute, tarifele pentru energia electrică. Astfel, consumatorii finali conectați la Gas Natural Fenosa vor achita un tarif de 1 leu și 89 de bani pentru un kWh, față de 1 leu și 79 de bani. Consumatorii finali din nordul țării vor achita 2,23 lei/kWh.

Tarifele ajustate, în linii mari, au revenit la nivelul celor din anul 2017.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: