image
Sursa foto: Jurnal.md

Vadim Ceban anunță că de mâine Moldovagaz va achiziționa gaze naturale din două surse, Gazprom și Energocom

Moldovagaz va achiziționa, începând de mâine, 4 decembrie, gaze naturale din două surse, Gazprom și Energocom, consumul zilnic urmând a fi de 9,2 milioane de metri cubi. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de administrație al companiei, Vadim Ceban, prin intermediul unei postări pe Telegram.

Acesta a subliniat că volumul de gaze livrat de Gazprom va fi direcționat integral către stânga Nistrului, companiei Tiraspoltransgaz.

„5,7 milioane de metri cubi vor fi furnizate de Gazprom în baza contractului existent și în conformitate cu volumele aprobate pentru luna decembrie. Acest volum va fi direcționat în proporție de 100% către Tiraspoltransgaz, inclusiv pentru producerea de energie electrică de către MGRES către consumatorii de pe ambele maluri ale Nistrului” a scris Ceban pe canalul său de Telegram.

Acesta mai precizează că începând de mâine, S.A. „Moldovagaz” va cumpăra gaze naturale de la S.A. „Energocom”, potrivit nominalizărilor zilnice, în cantitate de 3,5 milioane de metri cubi pentru consumatorii de pe malul drept al Nistrului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: