image
Sursa foto: Eurovision Song Contest

Rockin 1000, cea mai mare trupă rock din lume, invitată la concursul Eurovision 2022

Rockin 1000, cea mai mare trupă rock din lume cu peste o mie de muzicieni cântând în acelaşi timp, va fi invitată la viitoarea ediţie a concursului Eurovision, care se va desfăşura între 10 şi 14 mai la Torino (nordul Italiei), relatează EFE.

Organizatorii au anunţat joi prezenţa acestei trupe care de mai mulţi ani reuneşte o mie de muzicieni, precum chitarişti sau toboşari, pentru a interpreta împreună piese clasice de muzică rock.

Organizatorii nu au precizat cum vor participa la celebrul concurs de muzică, dar s-au limitat să anunţe că în "curând" trupa va cere componenţilor ei să înregistreze "ceva special" pentru a fi prezentat la Torino.

Rockin 1000 a fost înfiinţată în 2015, când omul de ştiinţă italian Fabio Zaffagnini a reunit o mie de muzicieni pe care care i-a pus să interpreteze celebra piesă "Learn to fly" a grupului rock Foo Fighters, pentru a-i cere trupei americane să vină să concerteze în localitatea lor Cesena, din nordul Italiei.

Eurovision 2022, care va avea loc în Italia după victoria de anul trecut a grupului rock italian Maneskin, va începe pe 10 mai cu prima semifinală, urmând ca cea de-a două să aibă loc pe 12, iar marea finală în data de 14 mai.

Potrivit organizatorilor, la ediţia de anul acesta vor participa aproape 40 de ţări, inclusiv Ucraina, în timp ce Rusia a fost exclusă din concurs ca urmare a invaziei.

Galele vor fi prezentate de cântăreaţa italiană Laura Pausini şi de solistul britanic Mika, alături de popularul om de televiziune Alessandro Cattelan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: