image
Sursa foto: ani.md

Un procuror PCCOCS, un șef adjunct al Poliției și un inspector fiscal, vizați în procedurile ANI: Ce încălcări au comis

Un procuror de la PCCOCS s-a ales cu o sesizare pentru fals în declarații, iar pe numele șefului adjunct al unui Inspectorat de Poliție din municipiul Chișinău a fost întocmit un proces verbal, în urma procedurilor inițiate de ANI în perioada 18- 22 ianuarie.

Potrivit ANI, procurorul din cadrul Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a admis includerea intenționată a unor date incomplete în declarațiile de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018, iar în privința acestuia a fost emisă o sesizare către Procuratura Generală pentru pe aspectul bănuielii de fals în declarații.

Totodată, pe numele șefului IP a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenție pentru neexecutarea actului de constatare al ANI, care a rămas definitiv. În total, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în cuantum de 11 mii de lei. În contravențiile stabilite mai sunt vizați și doi primari din raioanele Criuleni și Râșcani, dar și un director de școală de arte din Drochia.

Alte două controale pe avere au fost inițiate în privința unui inspector din Serviciul Fiscal de Stat și a unui specialist din cadrul Curții de Apel Chișinău. Pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese și al incompatibilităților, inspectorii de integritate au pornit controale pe numele a doi primari din raionale Hâncești și Criuleni.

ANI eliberat șapte Certificate de Integritate, fiind solicitate de către Comisia Electorală Centrală, Serviciul Prevenire și Combaterea Spălării Banilor și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

comentarii: