image
Sursa foto: Captură video

VIDEO: Dodon neagă că a tras în mistreții aflați în captivitate; Voronin: „Pentru mine e o întrebare retorică”

Este o provocare și un fake-news pus la cale de oponenți în ultimele zile de campanie. Așa a comentat liderul socialiștilor, Igor Dodon, imaginile publicate ieri pe jurnaltv.md în care împușcă în mai multe animale izolate într-un țarc, pe care le lasă să zacă în agonie în timp ce se distrează. Chiar dacă apare în imagini și vocea este a sa, Dodon neagă că așa ceva s-a produs în realitate.

„Din 2009 pâna azi am participat în vreo 20 de campanii electorale și nu-mi amintesc nicio campanie în care în ultimele zile să nu apară tot felul de aberații. Această campanie nu este o excepție. Suntem obișnuiti cu astfel de fake-uri lansate de oponenții noștri. Ei cred că prin aceasta se va schimba preferințele alegătorilor. Noi niciodată nu am practicat așa ceva și nu vom practica față de oponenții noștri. De aceea n-au decât să se distreze cei care încearcă să facă astfel de provocări”, a spus Dodon.

Solicitat să comenteze imaginile în care colegul său de bloc apare împușcând mistreți izolați într-un țarc, Vladimir Voronin a declarat că pentru el rămâne a fi „o întrebare retorică”.

Sunt vânător de 50 de ani. Cunosc comportamentul animalelor și cum se fac familiile la animale. În familia mistreților, spre exemplu, mama conduce, e matriarhat. Doamne fereste ca cineva din echipa cu care merg la vânătoare în sezonul de vânat să tragă în mamă. E exclus. Eu n-am împușcat în viață un iepure, niciodată n-am împușcat în căprioare. Eu nu consum nimic din lumea animală, rață, fazan, etc. Eu pur si simplu sunt amator. Îmi place când pe lângă mine fug iepurașii, turmele de cărpioare, degrabă o să trec de la armă la aparatul de fotografiat”, a spus Voronin.

„Iar ceea ce spune Igor Nicolaevici este foarte corect. Voi nu știu de unde scoateți toate fake-urile acestea”, a adăugat brusc revoltat liderul comuniștilor.

Amintim că liderul PSRM, Igor Dodon, a fost surprins în timp ce ucide mistreți care sunt închiși într-un țarc.

În perioada mandatului său prezidențial, Igor Dodon a organizat mai multe chefuri la vila prezidenţială de la Condriţa. În decembrie 2017, el a participat la o vânătoare de mistreți într-o pădure de la Ștefan Vodă, împreună cu amicii săi din Rusia.

Recent, Renato Usatâi a făcut publică o imagine în care Dodon pozează lângă un zimbru ucis, dar PSRM a anunțat că fotografia este un fals.

Azi, 8 iulie, liderul PL, Dorin Chirtoacă a depus o plângere la PG solicitând investigarea acestui caz de cruzime față de animale.

Vă atenționăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: