image
Sursa foto: Chiril Moțpan/facebook

Promo-LEX semnalează cazuri de transportare organizată a alegătorilor la Rezina și Copanca

Promo-Lex a înregistrat două cazuri de transportare organizată a alegătorilor din regiunea transnistreană. Mai exact este vorba de alegătorii aduși la secțiile de votare din Copanca și Rezina.

De asemenea, observatorii au raportat patru cazuri de restricționare a acesului observatorilor în secțiile de votare:

SV 37/11 Anenii Noi, Varnița. La 6:25 era închis SV. Observatorul a solicitat accesul însă nu a putut intra. Președintele BESV a motivat ca nu l-a observat și i-a permis accesul în SV la 7:00.

SV 32/030 Ștefan Vodă, Talmaza. Observatorului Promo-LEX nu i se permite deplasarea în incinta SV.

SV 37/022 Căușeni, Hagimus. Observatorul Promo-LEX s-a prezentat la SV la ora 6:30, însă accesul i-a fost permis abia la 6:45.

SV 4/039 Anenii Noi, Varnița. Observatorul Promo-LEX a sosit la secția de votare la ora 6:30 dar membrii BESV nu le-au permis să intre în secție justificând că au sosit prea târziu. Accesul a fost permis la orele 7:00.

În șase cazuri au fost înregistrate întreruperi ale operațiunilor de filmare în secțiile de votare, în mare parte din cauza defecțiunilor tehnice. În 16 cazuri au fost identificate afișaje în perimetrul a 100 de metri de la secția de votare.

Promo-LEX are 600 de observatori în secțiile de votare din RM. 160 de observatori la nivel național, iar 41 de observatori sunt în regiunea transnistreană. Misiunea de Observare are și observatori peste hotare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: