image
Sursa foto: libertatea.ro

Munții îngropați la peste 6.500 de metri în Pământ; Ar putea fi mai mari decât Everestul

Munți enormi au fost descoperiți de oamenii de știință în interiorul Pământului. Despre aceste forme geografice necunoscute până recent, se crede că ar putea fi mai mari chiar decât Everestul.

Aceste formațiuni geografice sunt situate în mantaua Pământului, o zonă cu foarte multe necunoscute pentru oamenii de știință, care spun că aceste structuri ascunse nu seamănă cu nimic de pe Pământ.

Acești munți din adâncuri, care ar putea fi cât Everestul sau chiar mai mari, nu au un vârf ascuțit, așa cum sunt cei de suprafață, ci ar fi mai degrabă ca dinții a doi piepteni care se amestecă între ei, scrie libertatea.ro.

„Este greu să îi comparăm cu munții pe care îi vedem la suprafață. Aceasta este o graniță solidă, solidă deasupra și solidă dedesubt”, a declarat omul de știință de la Universitatea Princeton, Dr. Jessica Irving.

Munții au fost descoperiți după un cutremur de 8,2 grade pe Richter, care s-a produs în Bolivia în 1994. Acesta a avut loc la o adâncime foarte mare și nu a produs victime și pagube la suprafață.

Analizând undele seismice produse de cutremur, oamenii de știință au obținut o perspectivă unică asupra machetei interioare a pământului deoarece undele de dispersie a cutremurului poartă informații despre rugozitatea suprafețelor de care se lovesc.

Pământul este împărțit în cinci straturi interioare: miezul interior, miezul exterior, mantaua inferioară, mantaua superioară și crusta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: