image
Sursa foto: poză simbol

Italia: Autorităţile au oprit operaţiunea de căutare după prăbuşirea podului de la Genova; Bilanţul final - 43 de morţi

Operaţiunea de căutare a persoanelor dispărute după ce vidfuctul Morandi s-a prăbuşit în Genova s-a încheiat peste noapte după ce au fost găsite ultimele trei corpuri, numărul morţilor ajungând la 43, scrie The Guardian.

Cele trei cadavre au fost recuperate dintr-o maşină strivită sub dărâmăturile podului iar prefectura din Genova a comunicat numărul final de persoane decedate. Nouă persoane se află în continuare internate în spital iar patru dintre ele sunt în stare critică.

Toţi cei daţi dispăruţi au fost găsiţi, dar Stefano Zanut, un oficial al serviciului de pompieri, a declarat: „Munca noastră continuă pentru a fi siguri că nimeni nu a rămas prins sub dărâmături”.

Viaductul făcea parte din autostrada A10 care leagă Genoa de graniţa cu Franţa la vest. Autostrada era gestionată de operatorul Autostrade per l’Italia.

Autostrade per l’Italia a promis fonduri de 500 de milioane de euro pentru a ajuta la reconstruirea podului şi a alocat fonduri pentru a ajuta familiile victimelor şi a celor nevoiţi să se mute din cauza prăbuşirii şi a lucrărilor de reconstrucţie.

Guvernul italian va lansa luna viitoare un plan pentru a face infrastructura din Italia mai sigură, conform lui Giancarlo Giorgetti, un oficial al biroului prim-ministrului italian, Giuseppe Conte.

Giorgetti nu a specificat costurile acestui plan, dar a precizat: „Deficitul, PIB-ul sau regulile europene nu există”. El a adăugat că Uniunea Europeană va fi „îngăduitoare”.

Comisia Europeană nu permite un deficit bugetar mai mare de 3% din PIB.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: