image
Sursa foto: Profimedia Images

Siria a executat 24 de oameni acuzați că au provocat incendiile forestiere care au devastat țara anul trecut

Siria a executat 24 de persoane care au fost acuzate de terorism, pentru că au declanșat incendiile devastatoare de anul trecut în care au murit 3 oameni și care au afectat mii de hectare de pădure, a anunțat joi Ministerul Sirian al Justiției.

Făptașii au mărturisit că au declanașat încendiul în mai multe locații din trei provincii, fiind arestați anul trecut. Au fost executați miercuri, potrivit Digi24.

11 persoane implicate și ele în declanșarea incendiilor au fost condamnate la muncă silnică pe viață, iar alte 4 au fost condamnate la muncă silnică temporară, se arată în comunicat.

Cinci minori au primit, de asemenea, pedepse cuprinse între 10 și 12 ani de închisoare pentru implicarea lor în incidente.

Incendiile au afectat 280 de orașe, au afectat peste 370 de locuințe și au distrus 11.000 de hectare de teren împădurit. Au provocat, de asemenea, pagube la fermele de animale, au afectat utilaje agricole și infrastructuri, potrivit Ministerului Justiției. Incendiile s-au extins în provinciile Latakia, Tartous și Homs.

Președintele sirian Bashar al-Assad a făcut o vizită în zonele afectate de incendii, în octombrie anul trecut. Orașul lui natal, Qardaha, din provincia Latakia, a fost puternic lovit de incendiu.

În declarația Ministerului Justiției se spune că făptașii au recunoscut că plănuiau să aprindă incendiile la sfârșitul lunii august 2020 și că au comis infracțiunile „intermitent” din septembrie până în octombrie 2020.

Pedeapsa capitală în Siria este aplicată în cazul mai multor infracțiuni, inclusiv trădare, spionaj, crimă și incendiere.

comentarii: