image
Sursa foto: gov.md

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va avea o nouă structură

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) va avea o nouă structură: numărul de personal va crește, iar ministerul „va deveni mai eficient”, potrivit vicepremierului și ministrului Andrei Spânu. Hotărârea a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.

„În domeniul Energetic, am preluat ministerul cu 7 persoane și o singură direcție. După restructurare, vom crește numărul la 17 persoane și sunt create 3 secții noi: secția gaze naturale și produse petroliere; secția energie electrică și termică; secția eficiență energetică și regenerabile”, a notat Spânu, într-o postare pe Facebook.

Proiectul hotărârii Guvernului este elaborat în scopul concretizării domeniilor de politici atribuite în aria de competență a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, precum și aprobarea unei noi structuri și organigrame ale acestuia, ținând cont de obiectivele și noile provocări.

Acest fapt implică și majorarea efectivului-limită al aparatului central al MIDR de la 100 la 124 unități de personal.

„Din noiembrie, lucrăm la o analiză a întregului sector energetic pentru a fortifica domeniul. Avem nevoie de instituții robuste care să poată să asigure securitatea energetică a țării. În domeniul Dezvoltării Regionale am creat o direcție nouă responsabilă de domeniul de politici în sectorul apă și sanitație. Vom avea o echipă care va mișca mai repede proiectele din acest sector. Toți cetățenii noștri trebuie să aibă acces la apă de calitate. În domeniul instituțional vom consolida Direcția coordonare politici publice și integrare europeană. După obținerea statutului de țară candidat suntem obligați să ne mișcăm repede în acest proces. Domeniul Infrastructurii Drumurilor a fost separat în două direcții: dezvoltarea și întreținerea rețelei rutiere. E nevoie să avansăm mai repede în proiectele de infrastructură și să ne interconectăm rapid cu spațiul european. În domeniul Construcțiilor am creat o secție nouă dedicată politicilor din domeniul locuințelor. În domeniul Transporturilor vom crește numărul de personal. Schimbarea lanțurilor logistice este o provocare pentru sector”, a mai scris vicepremierul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: