image
Sursa foto: Profimedia

Mesajul emoționant transmis de Andriy Shevchenko jucătorilor Ucrainei după eșecul din Țara Galilor

Țara Galilor a reușit să o învingă pe Ucraina, 1-0, și să-și asigure locul la Cupa Mondială din Qatar.

Greu încercată de situația conflictuală cu Rusia, Ucraina a fost echipa mai bună, iar jucătorii au dovedit o tărie de caracter extraordinară.

Fostul mare atacant și selecționer al formației, Andriy Shevchenko, a ținut să le transmită un mesaj jucătorilor care au luptat pentru calificarea la Cupa Mondială.

"Sunt incredibil de mândru de echipa națională de fotbal a Ucrainei și de cei mai loiali și uimitori fani. Ați dovedit că noi mereu o să luptăm până la sfârșit și indiferent de circumstanțe o să rămânem uniți. Nu totul în viață e determinat de acest rezultat. Haideți să rămânem uniți către următoarele victorii. Glorie Ucrainei", a scris Andriy Shevchenko pe Instagram.

Ucrainenii au dominat jocul și au expediat 24 de șuturi spre poarta adversă, însă în zadar. Partida a produs un moment extrem de controversat în minutul 40, când țara aflată în plin război cu Rusia a solicitat penalty.

Mai exact, în minutul 40, Andriy Yarmolenko (32 de ani) a fost lovit în careu de către Joe Allen (32 de ani). Căpitanul Ucrainei a venit prin spatele adversarului său, care nu l-a văzut și a vrut să lovească mingea, însă l-a nimerit în picior.

Atacantul lui West Ham a căzut și i-a făcut semn centralului Mateu Lahoz (45 de ani) că a fost faultat. După ce s-a consultat cu cei din camera VAR, arbitrul spaniol a decis să nu acorde lovitură de pedeapsă, deși lovitura lui Allen a fost clară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: