image
Sursa foto: politia.md

Trei tineri, reținuți pentru comiterea unui atac tâlhăresc la Ungheni; Ar fi sustras cercei, ceasuri de mână și 50 de dolari

La 15 august, polițiștii din Ungheni au fost sesizați despre faptul că două persoane necunoscute, deghizate cu măşti medicinale pe faţă, au pătruns în domiciliul unui bărbat de 60 de ani din localitatea Morenii Vechi raionul Ungheni, pe care l-au imobilizat la mâini cu aplicarea unei benzi adezive, ulterior aplicându-i multiple lovituri cu pumnalul peste corp.

Suspecții în mod deschis au sustras de la victimă două perechi de cercei din aur, trei ceasuri de mână și 50 de dolari SUA.

În urma acțiunilor violente cauzate de către suspecţi, victima a fost internată în spitalul raional Ungheni cu mai multe traume.

Ieri, în cadrul acțiunilor comune de investigații desfășurate de polițiștii Inspectoratul de poliție Ungheni, Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea Procuraturii Ungheni, au fost identificați și reținuți suspecții în comiterea infracțiunii. Aceștia s-au dovedit a fi două tinere cu vârsta de 18 și 24 de ani și un tânăr de 20 de ani, toți locuitori ai municipiului Chișinău.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, au fost efectuate percheziții în automobilul cu care ultimii s-au deplasat la comiterea infracţiunii, dar şi la domiciliile suspecţilor, unde au fost depistate obiectele care au fost sustrase de la partea vătămată, pumnalul şi îmbrăcămintea cu care suspecţii au fost îmbrăcaţi în momentul săvîrșirii infracțiunii.

În momentul de față, suspecţii sunt reţinuţi pentru 72 ore.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie, iar făptașii riscă să fie pedepsesiți cu închisoare de la 8 la 10 ani.

În continuare, polițiștii și procurorii întreprind măsuri de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală pentru acumularea și administrarea justă a materialului probatoriu pe caz, precum şi verificarea apartenenței suspecților la comiterea altor infracțiuni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: