image
Sursa foto: a-tv.md

Dodon a luat apă-n gură: „Unicul lider de stat creștin care nu a condamnat decizia Turciei în privința catedralei Sf. Sofia”

Președintele Igor Dodon este criticat pentru faptul că nu a condamnat decizia președintelui turc Recep Tuyyip Erdogan de a transforma catedrala „Sfânta Sofia” în moschee.

„Vineri, 24 iulie, președintele Turciei, Recep Tuyyip Erdogan, a citit personal prima rugăciune musulmană, după transformarea din nou a Catedralei Creștine Sfânta Sofia din Istanbul în moschee. „Recucerirea” musulmană a celei mai importante catedrale creștine este cu siguranță o provocare inter-confesională fără precedent în ultimele decenii”, a comentat liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu.

„Lumea creștină este tulburată. În tot acest timp, Igor Dodon, care s-a auto-intitulat “cavaler al ortodoxiei” a luat apă în gură, fiind unicul lider de stat creștin care nu a condamnat reocuparea musulmană din Bizanț „Ca răspuns” la acțiunile agresive ale lui Erdogan, Dodon a decis să meargă a doua zi, în pantaloni scurți, cu pieptul dezgolit și în șapcă la paraclisul rupestru de la Țâpova, etalându-și pe Facebook poza „plină de evlavie și pietate” ...ce pare mai mult a blasfemie cu proiecție electorală”, a adăugat liderul USB.

Precizăm că preşedintele Igor Dodon a declarat că transformarea catedralei Sfânta Sofia în moschee „este o chestiune internă a Turciei”. „În calitate de preşedinte, nu pot da o apreciere, pentru că prefer să nu intervin în treburile altor ţări, la fel cum altele nu ar trebui să se amestece în treburile noastre”, a spus Dodon.

De cealaltă parte, decizia Turciei a provocat un val de critici pe plan Internațional. Departamentul de Stat al SUA, „dezamăgit” de decizia guvernului turc cu privire la Hagia Sofia:

Kirill, patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii a declarat: „O ameninţare pentru Hagia Sophia este o ameninţare la adresa întregii civilizaţii creştine şi, prin urmare, la adresa spiritualităţii şi istoriei noastre”.

UNESCO a declarat că regretă profund decizia Turciei, care a fost luată „fără dialog prealabil”.

Papa Francisc a spus că este „foarte îndurerat” când se gândeşte la Hagia Sofia din Istanbul.

Igor Dodon - “cavalerul ortodoxiei” în pantaloni scurți... Vineri, 24 iulie, președintele Turciei, Recep Tuyyip... Publicată de Valeriu Munteanu pe Duminică, 26 iulie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: