image
Sursa foto: Jurnal.md

Socialiștii nu mai vor anticipate; O acuză pe Maia Sandu de crizele din RM și invită din nou fracțiunile la dialog

Socialiștii invită din nou grupurile și fracțiunile parlamentare la dialog „pentru a depăși criza politică și constituțională” în care s-a pomenit RM.

„Scopul nostru este de a găsi soluția cea mai eficientă pentru depășirea acestei crize și luarea măsurilor urgente pentru a îmbunătăți viața de zi de zi a cetățenilor. Chiar astăzi, PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

PSRM o acuză pe președintele Maia Sandu că ar fi provocat o criză politică și constituțională profundă în RM și îi cere „să înceteze acțiunile de uzurpare a puterii în stat”.

„Efectele negative ale acestei crize se fac deja simțite în toate domeniile vieții, inclusiv prin scumpirea repetată a carburanților, care provoacă noi creșteri de prețuri în lanț, nemulțumiri sociale și proteste. Criza în care ne împinge insistent președintele Maia Sandu afectează în mod acut domeniile social și economic, ca urmare, se înrăutățește viața fiecărui cetățean al țării”, se mai arată în comunicatul acestei fracțiuni.

Amintim că președintele Maia Sandu a anunțat ieri că viitorul RM poate fi decis doar de cetățeni, la alegeri anticipate sau la referendum.

Potrivit președintelui, populația nu mai poate să accepte un Parlament care a ajuns o piață politică, în care se vând și se cumpără deputați.

Președintele a mai menționat că aceste acțiuni se impun deoarece în actualul Parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta anticorupție și că orice Guvern care va deranja schemele de corupție ale alianței Dodon-Șor-Plahotniuc va fi demis.

Amintim că anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că dorește alegeri anticipate. La începutul lunii februarie Dodon declara că „în luna martie va fi dizolvat Parlamentul”, iar „în luna iunie vor avea loc alegerile anticipate”.

Pe 4 februarie, spre exemplu, acesta anunța că PSRM nu va vota candidatura Nataliei Gavriliță și că nu este interesat să intre în coaliții cu alte partide pentru a-i propune președintelui Maia Sandu un alt candidat la această funcție. Peste o săptămână, la 11 februarie, PSRM a anunțat că formează o caliție parlamentară cu Partidul Șor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: