image
Sursa foto: Promo-LEX

Urne de vot sigilate necorespunzător și transport organizat pentru alegători, primele nereguli depistate de Promo-LEX

Urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale, prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta sau perimetrul de 50 de metri ai secției de votare și fotografierea buletinelor de vot sunt câteva dintre încălcările constatate de Misiunea de Observare Promo-LEX până acum.

Potrivit Promo-LEX, la o secție de votare din Chișinău a fost restricționat accesul la procesul de observare liberă.

De asemenea, au fost depistate prezența materialelor de publicitate, afișelor, panourilor electorale din raza secției de votare (100 metri de la localul secției) – în 4 cazuri.

Urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor egale, ruperea, deteriorarea sau absența sigiliilor pe urnele de vot –9 cazuri.

Totodată, au fost trei cazuri în care au fost prezente persoane neautorizate în incinta sau perimetrul de 50 de metri ai secției de votare.

În Jora se Mijloc au fost aduse organizat cu autocare și microbuze alegătorii la vot.

Iar un alegător a fotografiat buletinul de vot.

Misiunea de observare Promo-LEX a alegerilor locale noi din 20 mai 2018 monitorizează scrutinul prin intermediul a 8 observatori pe termen lung (OTL) în cele 7 circumscripții electorale constituite. În ziua scrutinului, Promo-LEX a delegat câte un observator pe termen scurt în fiecare secție de votare din circumscripție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: