image
Sursa foto: Facebook/Andrei Spânu

Andrei Spânu: Podul peste Prut de la Ungheni va fi gata în cel mult 3 ani

Podul peste Prut de la Ungheni va fi gata în cel mult 3 ani. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a venit cu un termen limită de construcție și dare în exploatare a podului care va lega localitatea Ungheni din România de localitatea Ungheni din Republica Moldova.

„Finanțarea acestui proiect de infrastructură se va face din bugetul și din banii oferiți de Guvernul României. Sunt bani care au fost deja alocați, inclusiv pentru podul Giurgiulești-Galați, care este deja practicabil. Pe podul Giurgiulești-Galați deja se circulă. Cu referire la podul de la Ungheni, la etapa actuală avem deja un studiu de fezabilitate și după finalizarea procedurilor de ratificare a acestui acord se va iniția procedura de construcție a acestui pod. Ne așteptăm ca în următorii 2-3 ani acest pod să fie construit și să scurteze calea de la Ungheni la Iași ”, a spus Andrei Spânu în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la TVR1, potrivit IPN.

Vicepremierul a menționat că România deja a alocat fonduri atât pentru reabilitarea podului de frontieră Giurgiulești-Galați, cât și pentru demararea lucrărilor de construcție a podului Ungheni-Ungheni.

Suma totală a proiectului de infrastructură de la Ungheni este de 35 de milioane de euro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: