image
Sursa foto: Jurnal.md

24 de ani de pușcărie pentru autorul dublului omor din sectorul Botanica

Curtea de Apel Chișinău a înăsprit sentința dictată tânărului condamnat pentru dublul omor comis în sectorul Botanica, în septembrie 2018. Pedeapsa i-a fost mărită de la 20 la 24 de ani de închisoare, în penitenciar de tip închis.

Procuratura Generală menționează, într-un comunicat de presă, că tânărul a fost obligat să plătească familiilor victimelor 326 de mii de lei pentru prejudiciu moral și material cauzat.

Cazul a avut loc la începutul lunii septembrie 2018, într-un apartament din strada Trandafirilor.

Potrivit probatoriului, inculpatul și victimele făcuse cunoștință în ajun, la o discotecă din capitală, după care au mers împreună acasă la una dintre victime.

Profitând de faptul că bărbații au adormit sub influența alcoolului, inculpatul i-a înjunghiat, după care a furat din apartament bunuri estimate la peste 37 de mii de lei, părăsind ulterior locul faptei.

Corpurile victimelor, de 30 și 31 de ani, au fost depistate a doua zi, de către mama unuia dintre tineri.

Inculpatul a fost identificat și reținut la scurt timp, iar până la condamnare s-a aflat în arest. Acesta are 21 de ani, este locuitor al raionului Cantemir și mai este vizat în alte patru cauze penale pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri.

Decizia este executorie, dar poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: