image
Sursa foto: jurnal.md

Deputații PAS cer demisia lui Corduneanu din funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp și Dumitru Alaiba, îi cer premierului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, să anuleze ordinul ministrului de Interne în exercițiu, Pavel Voicu, prin care l-a angajat pe Petru Corduneanu, fost adjunct la SPPS, în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Potrivit lor, ceea ce se întâmplă „este un abuz clar”. În replică, reprezentanții Ministerului de Interne neagă acuzațiile deputaților și au aununțat că Pavel Voicu va veni cu o reacție mâine.

Atribuțiile unui Guvern în exercițiu nu îi permit ministrului să numească sau să elibereze din funcție persoane cu funcție de demnitate publică sau funcționari publici", a declarat deputatul Dumitru Alaiba.

Cei doi deputați au solicitat ministrului de Interne, Pavel Voicu, să ofere o informație suplimentară referitor la acțiunile sale și să-și anuleze ordinul de numire al lui Corduneanu.

„În caz că Voicu se pune în poară și refuză să restabilească legalitatea în acest caz, va fi obligația premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi să anuleze ordinul ministrului în exercițiu Pavel Voicu. Din doi, măcar unul să acționeze în conformitate cu spiritul legii", a mai spus Dumitru Alaiba.

Amintim că Petru Corduneanu a fost șef adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat, fiind numit în această funcție de către președintele de atunci, Igor Dodon.La 21 decembrie 2020, Petru Corduneanu a fost eliberat din funcția de director adjunct al SPPS conform cererii depuse, iar pe 28 decembrie a fost numit adjunct la Inspectoratul General de Carabinieri. Ulterior, la 19 ianuarie 2021, ministrul de Interne Voicu a semnat un decret de numire a lui Corduneanu ca nou șef adjunct al Poliției de Frontieră.

Potrivit presei de investigație, numele lui Petru Cordureanu apare și în așa numitul „dosar Bahamas” vizând presupusa finanțare ilegală a PSRM din afara țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: