image
Sursa foto: Telegram/mvdpmr

Ministerul ucrainean al Apărării: Explozia de la Tiraspol - provocare a FSB; Atacurile vor continua în regiune

Exploziile de la sediul așa-numitei structuri de securitate de la Tiraspol sunt o provocare planificată de către serviciile speciale ruse, iar potrivit informațiilor disponibile, FSB va continua o serie de atacuri teroriste provocatoare pe teritoriul regiunii transnistrene. Este declarația Ministerului ucrainean al Apărării care a publicat un document care dovedește faptul că liderii de la Tiraspol erau la curent cu această operațiune.

Este vorba de o scrisoare trimisă pe 22 aprilie de către Vadim Șmalenko, secretarul comisiei pentru situații de urgență al pretinsului ministru de interne de la Tiraspol către autoritățile locale din Camenca. Era vorba de pregătirea urgentă (până la ora 16.00 în aceeași zi) a informațiilor privind disponibilitatea și amplasarea „punctului protejat de apărare civilă al orașului”. În lipsa unui astfel de obiect, s-a pus problema creării lui urgente.

„Adică, cu trei zile înainte de incident, liderii de la Tiraspol se pregăteau deja pentru acesta și s-au ocupat de instalarea unui buncăr sigur și confortabil. Este evident că acest caz este una dintre numeroasele măsuri provocatoare organizate de FSB pentru a genera panică și sentimentul anti-ucrainean. Potrivit autorilor, ei ar trebui să justifice războiul de pe teritoriul Ucrainei sau să implice regiunea transnistreană în ostilități. Fie ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, fie ca teritoriu din care trupele ruse pot efectua atacuri asupra teritoriului ucrainean”, comentează ministerul ucrainean al Apărării.

Potrivit informațiilor disponibile, FSB va continua o serie de atacuri teroriste provocatoare pe teritoriul regiunii transnistrene, conchid autoritățile din Ucraina.

TiraspolTiraspol

Noutăţile partenerilor

comentarii: