image
Sursa foto: Jurnal.md

Au fost identificate noi sedii pentru angajații Filarmonicii; Vor continua repetițiile la Palatul Republicii și cel Național

Colectivele artistice de la Filamronica Națională „Serghei Lunchevici” vor activa temporar la Palatul Național „Nicolae Sulac” și la Palatul Republicii. Ansamblul „Concertino” își va desfășura activitatea în clădirea Direcției Cultură a mun. Chișinău. Anunțul a fost făcut de managerul Filarmonicii, Svetlana Bivol în cadrul unei ședințe de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Orchestra simfonică și-a reluat de astăzi repetițiile, iar pe parcursul zilei de mâine, urmează să fie finalizat și transferul Ansamblului de Muzică Populară „Folclor” și a Capelei Corale Academice „Doina”. Ansamblul „Concertino” își va desfășura activitatea în clădirea Direcției Cultură a mun. Chișinău.”, a menționat directoarea Filarmonicii.

Administrația Filarmonicii la fel urmează în cel mai scurt timp să se instaleze în spațiile Palatului Național din str.Pușkin nr.24.

Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova a subliniat că instituția este deschisă să ajute la restabilirea colecției de documente a Bibliotecii Filarmonicii. „BNRM a adunat în timp o colecție bogată de note, partituri, dar și alte tipuri de publicații muzicale și deține tehnologiile, care ar permite scanarea și xeroxarea documentelor necesare pentru a reconstitui atât cât se poate Biblioteca Filarmonicii Naționale, care a suferit din cauza incendiului”, a mai precizat directorul BNRM.

Ministrul Igor Șarov i-a îndemnat pe cei prezenți să întocmească în cel mai scurt timp lista necesarului de finanțare pentru perioada imediat următoare. „Ajutați-ne să vă ajutăm. Veniți cu sugestii concrete, astfel încât noi să putem identifica soluții la problemele dvs.”, a subliniat oficialul.

Amintim că incendiul de la Filarmonica Națională a lăsat zeci de angajați fără un loc de muncă, fără sală, fără instrumente.

Focul ar fi pornit de la acoperișul clădrii, după care s-a extins pe o suprafață de circa 3500 m2.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: