image
Sursa foto: Getty Images

Principalul favorit la Balonul de Aur nu este Messi, Ronaldo, Mbappe, Lewandowski sau Haaland. Anunțul presei spaniole

Laudele nu se mai opresc după performanțele din acest sezon reușite de Karim Benzema. Atacantul lui Real Madrid este văzut de presa spaniolă drept principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur.

De altfel, publicația spaniolă Marca susține că, "dacă Balonul de Aur din Franţa este un premiu serios, atunci Benzema trebuie să îl aibă".

Şi cotidinaul As îl laudă pe francez: "Este un artist".

Dacă o va ține tot așa, atacantul francez chiar are șanse, în fața unor nume uriașe, precum Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. De altfel, Messi, cel care deține recordul de Baloane de Aur, 6, nu a avut un start prea strălucit la PSG, fără niciun gol în cele 3 meciuri jucate.

Nici Cristiano Ronaldo nu a "ținut pasul" cu Benzema. S-a transferat de la Juventus la Manchester United și a reușit totuși 4 goluri în 4 meciuri. Însă tot nu e suficient, în comparație cu Benzema. În 7 meciuri oficiale din acest sezon, francezul de 33 de ani are deja cifre impresionante: 8 goluri și 7 pase decisive.

Interesant este că Benzema este depășit de Lewandowski și Haaland, dar chiar și așa, presa spaniolă îl vede tot pe francez cu trofeul în brațe la final. Lewandowski face din nou un sezon incredibil la Bayern. În 7 meciuri oficiale, atacantul polonez are dela 11 goluri, cifre egale cu cele ale lui Erling Haaland pentru Dortmund.

Ceea ce face însă diferența în favoarea lui Benzema este aceea că el a contribuit, în total, la 34 de goluri pentru echipa sa, la fel ca Lewandowski, în anul calendaristic 2021.

În acest sezon, el a contribuit la 15 dintre cele 22 de goluri înscrise de echipa antrenată de Carlo Ancelotti. Asta înseamnă unb procent impresionant, de 68%.

De altfel, spaniolii de la As scriu că "Robert Lewandowski înregistrează doar statistici reci faţă de arta lui Benzema".

Totodată, Benzema a ajuns la golul 200 marcat pentru Real Madrid.

Citeşte mai mult despre

comentarii: