image
Sursa foto: jurnal.md

Liviu Vovc: „Tarifele pentru transportul public au fost majorate acum două luni, dar bani pentru compensații încă se caută”

Deși tarifele pentru călătoriile cu transportul public interurban au fost majorate, autoritățile așa și n-au reușit să găsească bani pentru majorarea și a compensațiilor pentru persoanele social-vulnerabile.

„Atunci când stânga nu știe ce face dreapta, iar problemele cetățenilor nu sunt o prioritate pentru guvern. La finele lunii decembrie, de către Ministerul Economiei și Infrastructurii au fost majorate tarifele pentru transportul interurban. În luna ianuarie am scris o scrisoare în adresa prim-ministrului prin care am solicitat să fie majorate de urgență și compensațiile de transport pentru persoanele cu dizabilități. La o lună diferență primesc un răspuns încărcat „cu multă grijă”. Deja de 2 luni Ministerul Economiei a majorat prețurile la transport dar bani pentru majorarea acestor compensații încă se caută”, afirmă deputatul PPDA Liviu Vovc, care a publicat răspunsul primit de la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Menționez că de această compensație beneficiază persoane care sunt nevoite să facă des naveta la spital și respectiv au fost direct afectate de majorarea prețurilor la transport public. E regretabil că avem un guvern antisocial susținut de un președinte pretins grijuliu”, mai spune deputatul.

demersdemers

Noutăţile partenerilor

comentarii: