image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Lista candidaților admiși la etapa a doua a concursului la șefia Căii Ferate din Moldova

Consiliul de Administrație al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, a aprobat prin Ordinul Agenției Proprietății Publice lista candidaților selectați pentru cea de-a doua etapă a concursului la funcția de director al ÎS „CFM”. Actualmente șapte candidați aspiră la această funcție.

Potrivit unui comunicat afișat pe site-ul întreprinderii, aceștia sunt: Nicolae Barbăscumpă, care din 2018 până la momentul actual a deținut funcția de șef adjunct al Direcției Strategii și Relații Internaționale; Grigore Condurache, care din 2015 până în 2020, a deținut funcția de vicedirector general responsabil de activitatea comercială.

Totodată la această funcție candidează Andrei Damaschin - din 2017 până în 2019, director „Moldovatransgaz”SRL, din or. Drochia; Oleg Tofilat, consilier al prim-ministrului în domeniul transporturilor și infrastructurii; Raisa Oboroc, din 2020 până la momentul actual, deține funcția de șef al Serviului Juridic a CFM; Vladislav Fateev, din 2015 -2018, reprezentant al Căilor Ferate din Ucraina în RM și România; Emil Fiodorov - din 2016 până la momentul actual șef de secție consumuri de energie electrică, termică și de alte resurse din cadrul ÎS „CFM”.

Amintim că vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, anterior a criticat dur concursul calificându-l drept o „butaforie”.

„Este coordonată desemnarea candidaturii lui Grigore Condurache, persoana care este vizată în rapoartele SIS. El este favoritul și Igor Dodon a dat deja indicații referitor la persoana care trebuie să câștige acest concurs”, a spus Alexandru Slusari.

Deputatul a lansat un apel către actualul premier interimar Aureliu Ciocoi, amintindu-i că Agenția Proprietății Publice este direct subordonată Guvernului, și i-a solicitat să întreprindă acțiuni concrete ca în fruntea instituției să ajungă o persoană competentă, altfel statul riscă să piardă o întreprindere strategică care transportă actualmente peste 20% din toate mărfurile care se importă și se exportă de pe teritoriul Republicii Moldova, a mai spus deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: