image
Sursa foto: Jurnal.md

Starea de urgență în sănătate va fi extinsă; Chicu: „Situația legată de asigurarea cu personal medical este complicată”

Starea de urgență în sănătate publică, care expiră pe 30 iunie, va fi prelungită. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu, după întâlnirea cu președintele Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanâi.

„La 30 iunie se finalizează starea de urgență de sănătate publică, dar mâine va avea loc ședința Comisiei extraordinare de Sănătate Publică, în cadrul căreia se va pune în discuție subiectul extinderii stării de urgență”, a declarat premierul.

El a adăugat că RM „ca și alte țări din lume” înregistrează o creștere a numărului de infectări cu Covid-19. Sistemul medical din RM a avut deficit de cadre și până la pandemie, dar acum situația este și mai gravă. „Săptămâna trecută a fost majorat numărul de locuri în spitale. La momentul actual sunt ocupate în jur de 50 – 55% din aceste locuri. Mai complicată este situația legată de asigurarea cu personal medical care este realmente extenuat. De aceea mesajul meu către oameni este să respecte regulile, pentru că pe lângă locurile din spitale, mai avem nevoie și de oameni care să ne îngrijească acolo. Aveți grijă de sănătatea Dvs., dacă nu veți fi disciplinați, nu vom reuși să trecem de această pandemie”, a mai spus Ion Chicu.

Totodată el a mai adăugat că săptămâna aceasta în RM este așteptat suportul sub formă de echipament medical oferit de UE statelor din Parteneriatul Estic.

Amintim că până la momentul actual, Covid-19 a luat viața a 23 de lucrători medicali. Totodată s-au infectat cu acest virus peste 2000 de lucrători medicali.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: