image
Sursa foto: jurnal.md

Noul ministru al Justiției recunoaște rezultatul concursului pentru șefia PG: „Voi expedia astăzi candidaturile la CSP”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a anunțat că recunoaște rezultatele comisiei pentru preselecția candidatului pentru funcția de procuror general și va expedia chiar astăzi cele patru candidaturi selectate la Consiliul Superior al Procurorilor.

Este vorba de Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

În cadrul unui briefing susținut astăzi, Fadei Nagacevschi a criticat-o pe Olesea Stamate, ex-ministru al Justiției, pentru faptul că a anulat rezultatele concursului.

„A încălcat grav legea. Nu am găsit niciun act care să indice temeiul legal prin care concursul să fi fost stopat. Avem o situație extrem de gravă. Pe de o parte, societatea a fost mințită, pe de altă parte este o gravă ilegalitate. A încălcat termenul în care trebuia să trimită candidaturile la CSP”, a declarat ministrul Justiției.

Acesta a adăugat că, în continuare, mingea este pe teritoriul CSP.

„Rolul Ministerului Justiției s-a oprit aici. În continuare CSP-ul trebuie să decidă ce facem mai departe”, a mai spus Fadei Nagacevschi.

Amintim că ex-ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anulat rezultatele comisiei pentru preselecția candidatului pentru funcția de procuror general, acuzând că acestea au fost afectate de două vicii: obiectivitate și asigurarea integrității candidaților. Stamate a spus că membrii comisiei nu a avut acces la o informație detaliată, iar un membru al comisiei a apreciat disproporționat unii candidați, în raport cu alți candidați.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: