În cadrul unui briefing susținut astăzi, Fadei Nagacevschi a criticat-o pe Olesea Stamate, ex-ministru al Justiției, pentru faptul că a anulat rezultatele concursului.

„A încălcat grav legea. Nu am găsit niciun act care să indice temeiul legal prin care concursul să fi fost stopat. Avem o situație extrem de gravă. Pe de o parte, societatea a fost mințită, pe de altă parte este o gravă ilegalitate. A încălcat termenul în care trebuia să trimită candidaturile la CSP”, a declarat ministrul Justiției.

Acesta a adăugat că, în continuare, mingea este pe teritoriul CSP.

„Rolul Ministerului Justiției s-a oprit aici. În continuare CSP-ul trebuie să decidă ce facem mai departe”, a mai spus Fadei Nagacevschi.

Amintim că ex-ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anulat rezultatele comisiei pentru preselecția candidatului pentru funcția de procuror general, acuzând că acestea au fost afectate de două vicii: obiectivitate și asigurarea integrității candidaților. Stamate a spus că membrii comisiei nu a avut acces la o informație detaliată, iar un membru al comisiei a apreciat disproporționat unii candidați, în raport cu alți candidați.