image
Sursa foto: border.gov.md

Trei moldoveni au fost reținuți pentru vânătoare ilegală de mistreți // FOTO

Trei locuitori ai satului Văleni, raionul Cahul, au fost reținuți ieri de Polițiștii de Frontieră pentru că au vânat ilegal.

În timpul intervenției patrulei Poliției de Frontieră, persoanele au abandonat mistrețul și toate obiectele deținute asupra lor, și au încercat să fugă de la fața locului. La scurt timp acestea au fost reținute.

În cadrul audierii s-a confirmat identitatea a trei cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, toți locuitori ai sat. Văleni, r-nul Cahul. Doi dintre aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, fiind reținuți în luna noiembrie 2018 la vânat ilegal în Rezervația Științifică ”Prutul de Jos”.

Despre cazul dat au fost sesizate Inspectoratul Ecologic de Stat și ANSA, fiind prelevate probe pentru analize de laborator și pentru a exclude suspiciunea de pestă porcină.

Ca urmare a cercetărilor s-a constatat că mistrețul a fost prins în laț și înjunghiat.

Polițiștii de frontieră au pornit dosar penal pe marginea cazului, iar persoanele riscă o amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md

Citeşte mai mult despre

comentarii: