image
Sursa foto: Jurnal.md

Uniunea Europeană vs. Uniunea Euroasiatică cu Rusia: Ce aleg cetățenii RM? // SONDAJ

Dacă ar avea de ales în cadrul unui referendum între Uniunea Europeană și Uniunea Euroasiatică, cei mai mulți dintre cetățenii Republicii Moldova ar alege prima variantă.

Potrivit ultimului Barometru al Opiniei Publice, 43 la sută dintre respondenți au pledat pentru aderarea Republicii Moldova la UE, iar 27 la sută au ales Uniunea Economică Euroasiatică (Rusia-Belarus-Kazahstan).

Dintre participanții la sondaj, 22 la sută s-au arătat indeciși, iar alți 8 la sută spun că nu ar participa la un astfel de referendum.

sondajsondaj

La întrebarea dacă ar vota în cadrul unui referendum pentru aderarea la UE, 48,6 la sută au votat pentru aderare, iar 22,9 la sută - împotrivă.

De cealaltă parte, 35 la sută s-au pronunțat pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică cu Rusia, 30 la sută au votat împotrivă.

În ambele cazuri, proporția indecișilor e în jur de 20 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 ianuarie – 14 februarie pe un eșantion de 1.108 respondenți și are o marjă de eroare este de +/- 3%.

Cercetarea a fost finanțată de Fundația Soros Moldova, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, CJRM și Swiss Cooperation Office in Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: