image
Sursa foto: mediafax.ro

Cum se simt marii escroci din RM după arestarea lui Dragnea?

Ca să păţească marii făcători de mişmaşuri din RM ceea ce a păţit Dragnea, ar trebui în primul rând cetăţenii să nu mai voteze politicieni dubioşi, care sfidează moralitatea şi bunul-simţ.

Liviu Dragnea, liderul PSD şi un om extrem de influent în peisajul politic din România, a fost arestat şi dus la închisoare. Justiţa română i-a pronunţat verdictul imediat după rezultatele alegerilor europarlamentare, soldate cu înfrîngerea PSD-ului. Fireşte, nu e sigur că acest verdict s-ar fi auzit acum dacă PSD învingea, dar asta e o altă problemă. S-ar fi auzit pesemne mai tîrziu. Ceea ce mă înteresează e situaţia din RM. Tremură oare de frică acum marii făcători de mişmaşuri din RM?

Aş începe cu constatarea că Republica Moldova a fost mereu, de la 1991 încoace, un fief al făcătorilor de mişmaşuri. Aici au înflorit ca merii în mijlocul verii afacerile dubioase protejate de cinovnici importanţi. Să luăm numai ultima fraudă răsunătoare, cea cu dispariţia unor sume uriaşe din trei bănci. Cine sunt vinovaţii? Sunt acum toţi aceştia în puşcărie? Să fim serioşi! Unii pesemne nici nu admit că ar putea să aibă vreodată o problemă cu justiţia. Aici mereu corupţia a fost la ea acasă. Şi asta pentru că justiţia moldovenească a cam dormitat. Iar indivzii dubioşi au avut mereu pile în dimensiunea puterii.

Ce mai face oare cinovnicul-edil care îndesa bancnote de euro într-o borseta? Toţi am văzut filmuleţul acela dizgraţios, dar nu mai ştim ce s-a întîmplat pe urmă.

Citiţi cum e implementată Legea privind achiziţiile publice şi veţi înţelege cât de greu se mişcă lucrurile în ţara asta.

Ca să păţească marii făcători de mişmaşuri din RM ceea ce a păţit Dragnea, ar trebui în primul rînd cetăţenii să nu mai voteze politicieni dubioşi, care sfidează moralitatea şi bunul-simţ. Din păcate, alegerea noastră, a cetăţenilor moldoveni, lasă mai mereu de dorit. În al doilea rînd, ar trebui să avem o justiţie independentă de politicieni. Vouă cum vi se pare justiţia moldovenească? Sau „statul captiv” e doar o invenţie a unor denigratori? De aceea, nu am prea multe îndoieli: marii făcători de mişmaşuri de simt aici ca peştele în apă!

Iulian Ciocan, Europa Liberă

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: