image
Sursa foto: inc.com

Apple cere angajaților să se întoarcă la birou cel puțin trei zile pe săptămână, din septembrie

Apple le-a transmis angajaților săi că trebuie să se întoarcă la birou în septembrie pentru cel puțin trei zile pe săptămână, directorul general Tim Cook afirmând că această măsură va păstra „colaborarea în persoană, care este atât de esențială pentru cultura noastră”.

Într-o notă adresată angajaților luni, Cook a declarat că toți angajații de la sediul central al companiei și din birourile din apropiere vor trebui să vină la serviciu marțea și joia, precum și o altă zi care va fi stabilită de managerii de echipă, începând cu 5 septembrie.

Angajații Apple din diferite părți ale lumii se vor întoarce după un program diferit, în funcție de circumstanțele locale, a precizat Cook într-un document consultat de Financial Times și citat de Economedia.

„Suntem entuziasmați să mergem mai departe cu proiectul pilot și credem că acest cadru revizuit ne va spori capacitatea de a lucra în mod flexibil, păstrând în același timp colaborarea în persoană, care este atât de esențială pentru cultura noastră”, a spus el, potrivit memorandumului.

„De asemenea, știm că mai avem multe de învățat. Și ne angajăm să ascultăm, să ne adaptăm și să creștem împreună în săptămânile și lunile care vor urma”.

Cook a subliniat că aranjamentele au fost un „pilot” și vor fi ajustate în funcție de necesități. Nu este prima dată când Apple anunță o comandă de revenire la birou. În iunie 2021, aceasta a declarat că a planificat o revenire de trei zile pe săptămână în luna septembrie a aceluiași an, doar pentru a se retrage din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19. Unii angajați au fost ulterior anunțați să fie în birouri timp de una sau două zile pe săptămână.

Noutăţile partenerilor

comentarii: