image
Sursa foto: bbc.com

Roma: Câteva mii de persoane au protestat în faţa primăriei din cauza declinului oraşului

Câteva mii de persoane au protestat în faţa primăriei din Roma sâmbătă pentru a denunţa starea de degradare a capitaliei Italiei cu străzi pline de gropi şi cu gunoiul carde rămâne nestrâns.

„Suntem aici pentru că Roma merită ceva mai bun, pentru că Roma este neglijată aşa cum nu a mai fost până acum”, a declarat Marita Monaco, una dintre persoanele prezente la protest. „Este un oraş aflat în haos, nu există reguli sau coeziune socială”, a adăugat ea.

Criticii susţin că oraşul este în declin de mai mulţi ani şi au acuzat-o pe Virginia Raggi, primarul Romei, că nu şi-a îndeplinit promisiunile din campanie.

Raggi face parte din Mişcarea 5 Stele şi a preluat puterea după mai multe scandaluri de corupţie care au lovit administraţiile precedente.

Raggi, prima femeie primar din istoria oraşului, a declarat că are nevoie de mai mult timp pentru a rezolva problemele Romei şi consideră că a făcut destule progrese. Criticii ei susţin că lucrurile sunt într-o situaţie mai rea, nu mai bună.

O grevă a angajaţilor firmelor care strâng gunoaiele a lăsat multe pubele pline până peste măsură iar străzile sunt pline de gropi, transmite News.ro.

Peste douăzeci de autobuze au luat foc pe străzile oraşului în acest an, din cauza lipsei de mentenanţă iar recent, la o staţie de metrou, s-au defectat scările rulante, peste 20 de persoane fiind rănite.

Moartea din această săptămână a unei fete de 16 ani, corpul ei fiind găsit într-o clădire abandonată folosită de traficanţii de droguri, a mărit temerile privind siguranţa în oraş. Poliţia suspectează că fata a fost violată şi a arestat patru migranţi.

Folosind sintagma „Roma spune destul!”, asociaţiile rezidenţilor şi grupările din societatea civilă s-au unit pentru a organiza protestul de sâmbătă, care ar fi adunat conform Reuters 5.000-8.000 de persoane.

„Roma a devenit un canal deschis, un scandal, plin de şobolani, vulpi, porci mistreţi şi gunoaie. Ne înecăm în gunoaie şi nu mai putem suporta”, a afirmat Salvatore Golino, participant la protest.

Un videoclip recent care a devenit viral arată o familie de porci mistreţi cum caută prin sacii de gunoi din oraş.

Raggi este acuzată pentru abuz de putere privind o numire din administraţia sa. Ea neagă acuzaţiile, dar a declarat că îşi va da demisia dacă va fi găsită vinovată. Verdictul va fi dat pe 10 noiembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: