image
Sursa foto: 123rf.com

Medicii au luptat 4 ore pentru copilul din Glodeni căruia fratele îi tăiase degetele cu toporul; „I-am restituit degețelele”

Băiatul de 6 ani din Glodeni, căruia fratele mai mare îi tăiase degetele cu un topor din greșeală, a fost operat, iar medicii au reușit să-i salveze degetele.

Anatol Curca, șeful secției Traumatologie, Ortopedie și Neurochirurgie de la spitalul „Valentin Ignatenco”, a povestit pentru Jurnal cum a decurs intervenția chirurgicală și cum se simte copilul acum.

„Starea lui este gravă, dar stabilă. I-am făcut replantare. I-am restituit degețelele. I-am suturat vasele, nervii, tendoanele, oasele. Operația a durat aproape patru patru ore. S-a soldat tot cu succes. Orice tip de așa intervenție chirurgicală prezintă pericol pentru perioada post operatorie să nu se soldeze cu niște complicații de tip tromboza vaselor, fiindcă diametrul oaselor este foarte îngust. El primește terapie specială pentru a preveni trombozele. Îi creăm și un climat psihologic frumos ca perioada de reabilitare să meargă mai bine”, a precizat șeful secției Traumatologie, Ortopedie și Neurochirurgie de la spitalul Ignatenco.

Precizăm că toată nenorocirea s-a întâmplat ieri, în satul Cobani, din raionul Glodeni. Băiatul de 6 ani se afla acasă împreună cu tatăl său, care tăia lemne, și cu fratele său mai mare, de 10 ani.

„După ce tatăl și-a terminat treburile, fiul mai mare, de zece ani, a luat toporul și a vrut să lovească într-o bucată de lemn, timp în care s-a apropiat și fratele mai mic, în vârstă de șase ani, care intenționa să ia bucata de lemn și să o ducă în ogradă. Din neatenție, fiul cel mare a lovit peste degetele fratelui mic”, a declarat ofițerul de presă al IP Glodeni, Eugenia Molceanov.

În urma incidentului, copilul de 6 ani a fost transportat la Spitalul Raional Glodeni, unde i s-a acordat ajutor medical și i s-a stabilit diagnoza de amputație traumatică a degetelor 3-4 ale mâinii stângi. Ulterior, micuțul a fost transferat la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” din Chișinău, unde a fost supus intervenției chirurgicale.

Ofițerul de presă al IP Glodeni a mai declarat că familia copilului este caracterizează pozitiv, iar copiii sunt crescuți doar de tată, care nu consumă băuturi alcoolice și are un comportament adecvat în societate și față de copiii săi.

Poliția locală a mai spus că băiatul de 10 ani este în șoc traumatic și urmează să fie consultat psihologic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: