Breaking News

Republica Moldova intră, de astăzi, în stare de urgență

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 30 de zile, de astăzi și până pe 20 noiembrie. Decizia a fost votată la Parlament, în urmă...

image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

OFICIAL: Salariile personalului administrativ-gospodăresc din spitale cresc cu circa 60% de la 1 noiembrie

Personalul administrativ-gospodăresc din cadrul instituțiilor medico-sanitare vor beneficia, începând cu 1 noiembrie, de o majorare cu 57 la sută a salariilor.

Proiectul privind modificarea Legii fondurilor obligatorii de asistență medicală, a fost adoptat astăzi cu votul a 77 de deputați, în lectura a doua.

Începând de luna viitoare, muncitorii necalificați vor beneficia de o majorare a salariului de la 2470 de lei la 3840 de lei.

Pentru muncitorii calificați, salariul va constitui 5040 de lei, față de 3240 stabilit anterior.

Salariul specialiștilor cu studii superioare, încadrați în aceste instituții, va fi majorat de la 5850 de lei la 9090 de lei.

De asemenea, personalul antrenat în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu noul tip de Coronavirus vor beneficia de un supliment la salariu.

Pentru implementarea acestui proiect vor fi necesare mijloace financiare în mărime de 45846,4 mii lei, pentru ultimele două luni din acest an.

comentarii: