image
Sursa foto: Jurnal.md

Filip, așteptat cu raport în Legislativ: „Ar trebui să se expună după ce Parlamentul European a criticat situația din RM”

Premierul Pavel Filip va prezenta, în primele două săptămâni ale lunii decembrie, raportul de activitate al Guvernului pentru acest an. Anunțul a fost făcut de speakerul Andrian Candu, după ce fracțiunile PLDM și PL au înregistrat o solicitare în acest sens.

„Am avut deja o discuție cu privire la venirea sa în plen. Lucrul acesta se va realiza în primele două săptămâni ale lui decembrie. Deja lucrul acesta este agreat”, a spus Candu.

„Credem că atunci când va fi audiat trebuie să se expună și privind implementarea prevederilor Acordului de Asociere, după votul de ieri din Parlament care declarat nesatisfăcătoare starea de lucruri privind viitorul RM”, a menționat deputatul PLDM, Iurie Țap.

„Vreau să felicit majoritatea parlamenatră cu un eșec de succes al integrării europene”, a comentat și liderul PCRM Vladimir Voronin.

Amintim că ieri Parlamentul European a aprobat raportul privind modul în care este implementat Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, asta după dezbaterile de mai bine de o oră care au avut loc aseară în forul legislativ al UE, unde au răsunat acuzații mai grave ca niciodată la adresa guvernării de la Chișinău și a derapajelor democratice de la noi din țară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: