image
Sursa foto: BBC

Unde va fugi Putin în cazul în care lucrurile se complică; Ar fi ales deja țara

Pe frontul din Ucraina, Vladimir Putin pierde din ce în ce mai mult teren. Informațiile de ultimă oră arată o escaladare a reacțiilor armatei ucrainene împotriva rușilor. Dar, deși planul era o cucerire rapidă, Vladimir Putin are pregătit și un plan de rezervă. În februarie curent, un analist politic rus vorbea despre asta, dezvăluind unde va fugi Vladimir Putin în cazul în care lucrurile se complică. Conform analistului, planul de rezervă are și un nume, „Arca lui Noe”, scrie playtech.ro.

Planul de rezervă, „Arca lui Noe”. Unde va fugi Vladimir Putin în cazul în care lucrurile se complică

„Vladimir Putin și acoliții săi din Rusia au deja un plan pentru a părăsi țara atunci când lucrurile vor merge prost”. Această afirmație era făcută de un fost consilier al președintelui rus, în februarie curent.

Abbas Gallyamov, un fost redactor de discursuri pentru Vladimir Putin, a reluat această afirmație uluitoare pe Telegram la începutul zilei de miercuri, citând o sursă anonimă despre care a spus că are „informații din interior despre întreaga afacere”.

Planul de evacuare, potrivit lui Gallyamov, a fost demarat încă din primăvară, când a fost numit neoficial „Arca lui Noe”:

„După cum îi spune și numele, este vorba despre căutarea unui nou tărâm în care să se ducă în cazul în care devine complet inconfortabil în țara natală.

Anturajul liderului nu a exclus ca acesta să piardă războiul, să fie deposedat de putere și să fie nevoit să se evacueze de urgență undeva”, a scris Abbas Gallyamov.

Cercul intim al lui Putin a luat în considerare mai întâi un plan de evacuare în China, a spus Gallyamov. Ulterior, conform informațiilor, s-au gândit mai bine. Motivul erau temerile că șansele de cooperare din partea chinezilor sunt slabe. „Mai ales că aceștia disprețuiesc învinșii”, explică analistul.

„Acum, accentul s-a mutat fie pe Argentina, fie pe Venezuela. Aliatul lui Putin, Igor Sechin, supervizează în prezent un plan de evacuare pentru această din urmă țară.

Planul este extrem de avansat. Mâna dreaptă a lui Sechin la Rosneft a demisionat oficial de la gigantul petrolier. A făcut asta pentru a se ocupa de munca la fața locului.”, a mai scris Gallyamov pe contul său de Telegram.

„Oficiali de rang înalt au început deja să cumpere proprietăți imobiliare”

Citând două surse apropiate de administrația prezidențială și o sursă din Rosneft, canalul Telegram Mozhem Obyasnit vine cu noi informații despre planul de rezervă al lui Vladimir Putin, spunând că:

„Oficiali de rang înalt au început deja să cumpere proprietăți imobiliare. Majoritatea lucrează pentru a obține drepturi de rezidență în Venezuela.

Cei de rang inferior din administrația prezidențială și din guvernul rus încearcă să obțină rezidență în Ecuador, Paraguay și Argentina, potrivit raportului respectiv”.

În special, potrivit unei surse citate, oficialii ruși au cumpărat proprietăți pe insula Margarita din Venezuela, unde sunt încrezători că vor fi în siguranță față de extrădare.

„Insula Margarita din Venezuela este Courchevel-ul lor local”, a declarat sursa citată, comparând ascunzătoarea Kremlinului cu faimoasa stațiune de schi din Alpii francezi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: