image
Sursa foto: ap

Fanii lui Prince vor sărbători ziua în care muzicianul ar fi împlinit 60 de ani printr-un festival în Minnesota

Fanii lui Prince vor sărbători ziua în care muzicianul ar fi împlinit 60 de ani printr-un festival care va avea loc în Minnesota, unde a fost filmat lungmetrajul „Purple Rain”.

Evenimentul va dura trei zile, începând de joi, 7 iunie, ziua în care s-a născut Prince Rogers Nelson. Joel King din Henderson, care a lucrat în câteva rânduri cu artistul, organizează festivalul împreună cu fani ai cântăreţului din Mankato, Maryland şi New York.

King a fost cameraman la un film al lui Prince şi a fost implicat în câteva dintre videoclipurile acestuia, scrie The Hollywood Reporter.

În cadrul festivalului, vor fi organizate tururi în locurile în care a fost filmat „Purple Rain”, o proiecţie a peliculei din 1984, dar şi concerte live.

Pentru cea de-a 60-a aniversare a lui Prince vor fi eliberaţi 60 de fluturi, scrie news.ro.

O bancă, un indicator stradal şi o lucrare murală vor fi instalate permanent în centrul oraşului. Artistul newyorkez Moises Suriel va realiza o pictură murală ce îl va reprezenta pe Prince sprijinindu-se de o maşină Corvette roşie.

În plus, organizatorii spun că membri ai familiei artistului vor fi prezenţi la festival.

Prince Rogers Nelson a fost găsit fără viaţă pe 21 aprilie 2016, la reşedinţa sa din apropiere de Minneapolis. Artistul avea vârsta de 57 de ani. Cauza oficială a decesului a fost autoadministrarea unei supradoze de fentanil, analgezic pe care şi-l administra contra durerii.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, el s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele lui de succes se numără „Little Red Corvette”, „Let's Go Crazy”, „When Doves Cry”, „Cream” şi „Get Off”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa „Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum „1999” şi „Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale au fost vândute în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul „Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: