image
Sursa foto: Jurnal.md

Pavel Voicu: „Dosarul lui Țuțu ar putea fi transmis în România pentru a fi condamnat acolo”

Fostul deputat PD, Constantin Țuțu, anunțat în urmărire internațională, fiind cercetat pentru îmbogățire ilicită și trafic de influență, se află acum în România, iar dosarul acestuia ar putea fi transmis organelor de drept române pentru ca acesta să fie condamnat acolo. Despre aceasta a anunțat Ministrul de interne, Pavel Voicu.

„Pocuratura urmează să întreprindă acțiunile necesare, colaborează împreună cu organele de drept din România și urmează să fie adoptată o decizie. S-ar putea ca dosarul să fie transmis în România pentru ca Țuțu să fie condamnat acolo. Aceasta este posibil atunci când sunt infracțiuni care prezintă interes”, a afirmat Pavel Voicu în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N4.

Ministrul spune că a primit de la doi cetățeni informații că fostul deputat democrat Constantin Țuțu s-ar afla la București.

Potrivit lui, Țuțu deține și cetățenia României, însă chiar dacă autoritățile moldovenești inițiază procedura de extrădare, statul vecin nu-și extrădează cetățenii.

Amintim că la data de 14 ianuarie, autoritățile din România au emis un comunicat prin care au precizat că Constantin Țuțu figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos, și că acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România.

Noutăţile partenerilor

comentarii: