image
Sursa foto: cnn.com

Un meteorolog al Marinei SUA și-a recuperat după 53 de ani portofelul pierdut în Antarctica

Un fost meteorolog al Marinei SUA, staționat la baza McMurdo din Antarctica în 1968, și-a recuperat portofelul pierdut în urmă cu aproape 53 de ani, informează CNN.

Paul Grisham uitase de multă vreme de portofelul pierdut în timpul celor 13 luni petrecute în Antarctica. Grisham, acum în vârstă de 91 de ani, a aflat că cineva i-a găsit portofelul în timp ce erau demolate câteva clădiri vechi la baza McMurdo, inclusiv clădirea în care el locuise între 1967 și 1968.

Portofelul vechi este ca o capsulă a timpului pentru perioada petrecută de Grisham în Antarctica: conținea o cartelă pentru rații de bere, cu 21 de locuri libere, permisul lui de operator de vehicule și un carton cu instrucțiuni în caz de atac nuclear, biologic sau chimic. Totodată, în portofel mai era o rețetă pentru lichior Kahlua făcut în casă.

Perioada verii era cea mai aglomerată pentru baza McMurdo, iar Grisham monitoriza vremea și oferea informații avioanelor și navelor care soseau cu personal și provizii pentru bază. „Întreaga bază lucra non-stop în schimburi de câte 12 ore timp de cinci luni, pentru că erau atât de multe lucruri de făcut pentru a ne pregăti de iarna lungă și întunecată” povestește Grisham.

El a mai spus că aveau două piste de bowling și o mică sală de forță, pentru că era prea frig să facă exerciții afară. Totodată, oamenii staționați la McMurdo jucau multe jocuri. Paul Grisham câștiga des și în portofelul lui s-au găsit multe chitanțe pentru transferurile de bani pe care le făcea către soția sa.

Grisham a spus că nu s-a aventurat foarte mult în afara bazei, însă că a reușit să ajungă la Polul Sud, la 1.200 de kilometri depărtare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: