Cazul a fost făcut public de directoarea Fujian Zhengtai Forensic Identification Centre, agenția guvernamentală care se ocupă de efectuarea testelor de paternitate. Soțul femeii care a adus pe lume gemenii a observat că aceștia arătau foarte diferit: unul dintre copii îi semăna foarte bine, în timp ce al doilea nu avea trăsături în comun cu tatăl său, scrie Digi24.

Bărbatul a cerut un test ADN, iar rezultatul a confirmat suspiciunile acestuia: era tatăl biologic doar al unuia dintre gemeni. Bărbatul s-ar fi înfuriat când a aflat de infidelitatea soției sale, care a încercat inițial să ascundă totul susținând că acesta a falsificat rezultatul testului ADN. În cele din urmă, femeia nu a avut încotro și a recunoscut că a avut o aventură extraconjungală de o noapte.

Acum, chinezul este hotărât să își crească propriul copil, însă refuză să se ocupe și de al doilea bebeluș, care nu este al său.

În 1992 a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiţi (când cele două ovule sunt fecundate separat, dar fertilizate şi transportate în acelaşi timp). Raportul a constatat că dintre cei analizaţi, 2,4% au avut taţi biologici diferiţi.

"Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o serie întreagă de evenimente care au loc în aceleaşi câteva ore. Femeia trebuie să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi diferiţi într-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie să se întâmple în perioada ovulaţiei, în care să se producă două ovule în loc de una. Trucul este că femeia ar trebui să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi în termen de 5 sau 6 ore", a declarat Allan Pacey, un profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.