image
Sursa foto: politia.md

257 de accidente pe trecerile de pietoni, de la începutul anului; Polițiștii îndeamnă șoferii să reducă viteza

De la începutul anului curent, pe teritoriul țării s-au produs 257 de accidente pe trecerile de pietoni. În consecință, 6 persoane și-au pierdut viața, iar altele 265 au primit diferite traumatisme.

Pentru a preveni eventualele tragedii și a-i disciplina pe șoferi, polițiștii desfășoară zilnic acțiuni, informând participanții la trafic despre pericolul la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație.

Astfel, aceștia îndeamnă conducătorii auto să:

- reducă viteza și să conducă cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități.

- să acorde prioritate pietonilor angajați în traversare

- să nu staționeze în zona trecerii de pietoni ca să nu blocheze vizibilitatea celorlalți șoferi

De asemenea, polițiștii recomandă pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate.

Pentru participanții la trafic care neglijează aceste reguli obligatorii, legislația prevede sancțiuni de la 900 până la 1500 de lei și aplicarea a 4 puncte de pe penalizare pentru șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, și de la 300 până la 450 de lei pentru pietonii care traversează strada în locuri interzise.

„O clipă de neatenție poate avea consecințe fatale indiferent de statutul pe care îl ai în trafic! Șoferi, acordați prioritate pietonilor! Pietoni, traversați regulamentar”, îndeamnă polițiștii.

politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md
politia.mdpolitia.md

comentarii: