Totodată, magistraţii au anunţat că examinarea probelor a luat sfârşit. Pe de altă parte, apărătorii susţin că deciziile instanţei sunt ilegale, iar în cadrul procesului au fost comise mai multe abateri.

Şedinţa a început cu deliberările pe marginea cererilor depuse anterior de Veaceslav Platon şi avocaţii săi. După mai multe ore de dezbateri, judecătorii au respins cererile.

Deşi instanţa a anunţat începerea dezbaterilor judiciare, la cancelaria instituţiei a fost înregistrată o cerere de recuzare a completului, depusă anterior de către unul dintre avocaţii lui Platon. Apărătorii susţin că judecătorii au trecut cu vederea probele care arată că banii de la Banca de Economii ar fi fost furaţi de Ilan Şor şi ar fi fost cheltuiţi pentru cumpărarea mai multor imobile.

Ulterior, cererea de recuzare a completului a fost respinsă. Dezbaterile judiciare vor avea loc pe 19 aprilie.

Avocatul lui Ilan Şor, Iulian Balan, a declarat că nu comentează acuzaţiile la adresa clientului său.

Platon este cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii şi este acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. Acuzatorii de stat spun că el ar fi dobândit ilicit 800 de milioane de lei. Veaceslav Platon a respins învinuirile, iar la şedinţele de judecată la care a participat a declarat că banii ar fi fost furaţi de Vladimir Plahotniuc, care nu a reacţionat la acuzaţii.