În timpul deliberării, Ilan Shor a fost întrebat de jurnalişti cum comentează acuzaţiile lui Veaceslav Platon care a declarat că dosarul său va fi examinat în grabă pentru ca Shor să scape de învinuire. În replică, primarul de Orhei s-a arătat încrezător în finalitatea cauzei.

„În curând, totul va fi clar în privinţa documentelor, dar şi din alte puncte de vedere. Veţi afla în curând”, a spus scurt Shor.

Ilan Shor a fost menţionat de mai multe ori în rapoartele companiei Kroll, angajată să investigheze frauda din sistemul bancar, ca fiind unul dintre beneficiarii jafului.

Potrivit celui de-al treilea raport prezentat Băncii Naţionale, în perioada ianuarie 2012 - noiembrie 2014, firmele Grupului Shor ar fi acţionat în mod concertat până la insolvabilitatea Băncii de Economii, Unibank şi Băncii Sociale.

Compania Kroll menţionează că persoanele implicate aveau sute de conturi bancare peste hotare şi efectuau mii de tranzacţii pentru ca urma banilor să se piardă. Ilan Shor se declară însă nevinovat.