Informaţia că Olga Adam nu mai este în viaţă a fost confirmată pentru Jurnal.md de către Biroul pentru audienţă şi relaţii cu publicul din cadrul Curţii Supreme de Justiţie, ultimul loc de muncă al Olgăi Adam.

Contactaţi de Jurnal, responsabili de la Ministerul Justiţiei au declarat că, la întocmirea listei, nu au avut acces la datele privind starea civilă a funcţionarilor.

În lista publicată de Ministerul Justiţiei figurează şi persoane care nu mai fac parte din sistem, fie că au ieşit la pensie, fie că au demisionat. Totodată, un magistrat este indicat de două ori. Este vorba despre Galina Stratulat, care figurează cu numărul 8 şi cu numărul 16.

În scurt timp după discuţia cu responsabilii de la MJ, lista a fost scoasă de pe site-ul instituţiei.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a anunţat în această dimineaţă că 37 de funcţionari, printre care judecători şi procurori, vor fi acţionaţi în judecată pentru condamnarea anterioară a Republicii Moldova la CEDO şi se va solicita recuperarea prejudiciului cauzat ţării anume de la aceste persoane, inclusiv prin urmărirea bunurilor personale.  

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.