Preşedintele Donald Trump a ordonat în urmă cu două săptămâni grupului aeronaval al portavionului USS Carl Vinson să navigheze spre peninsula Coreeană, ca răspuns faţă de exarcebarea tensiunilor dintre Phenian şi Washington.

Regimul nord-coreean a ameninţat în repetate rânduri că îi va ataca cu rachete balistice pe aliaţii americani şi va construi o rachetă intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite.

Însă, USS Carl Vinson este în continuare la câteva zile distanţă de Marea Japoniei, iar vicepreşedintele Pence a precizat că ”armanda americană” va ajunge până la finalul lunii aprilie în apropierea peninsulei Coreene.

”Forţele noastre revoluţionare sunt pregătite de luptă pentru a scufunda cu o singură lovitură portavionul nuclear al Statelor Unite”, se arată într-un comentariu publicat în ziarul Partidului Muncitoresc.

De asemenea, publicaţia a comparat portavionul american cu un ”animal scârbos” şi a susţinut că o lovitură asupra sa ar fi ”un adevărat exemplu al forţei militare”.

Acest comentariu a apărut pe a treia pagină a publicaţiei, după un reportaj de două pagini despre vizita liderului Kim Jong-un la o fabrică de porci din Coreea de Nord.

Phenianul va sărbători marţi 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean.

În trecut, regimul nord-coreean a marcat această aniversare cu testarea unor arme noi, în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse de către Naţiunile Unite.

Coreea de Nord a testat deja cinci arme nucleare şi încearcă să dezvolte rachete intercontinentale capabile să transporte focoase nucleare până în Statele Unite.[viewscnt]