Parchetul federal belgian a anunţat într-un comunicat că au fost efectuate 13 noi percheziţii duminică dimineaţă, în cadrul unui dosar de terorism, dintre care patru în oraşul Mechelen, trei în Bruxelles, una în comuna Molenbeek, una în Duffel, una în Anderlecht şi trei în Laeken.

„În total, nouă persoane au fost reţinute şi au fost audiate. Cinci dintre ele au fost eliberate după audieri. Un tribunal corecţional va decide în cursul zilei (de duminică) dacă vor fi plasate în arest preventiv. Nu putem să oferim nicio informaţie pentru moment în ceea ce priveşte rezultatele percheziţiilor”, a indicat Parchetul federal belgian.

Ziarul german Die Welt a anunţat duminică, citând surse din securitate, că serviciile secrete europene caută cel puţin opt suspecţi în cazul atentatelor din Paris şi Bruxelles. Potrivit surselor din securitate citate de Die Welt, majoritatea suspecţilor sunt cetăţeni francezi şi belgieni, despre care se crede că sunt în Siria sau se ascund de autorităţi în Europa.

Publicaţia germană mai susţine, în baza surselor sale, că suspecţii căutaţi au fost în contact cu Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din Paris, soldate cu 130 de morţi, dar şi cu Salah Abdeslam.

Potrivit surselor Die Welt, Mohamed Belkaid, algerianul islamist care a murit într-un raid al poliţiei în cartierul Forest din Bruxelles, săptămâna trecută, în cadrul operaţiunii de arestare a lui Abdeslam, este unul dintre liderii europeni ai reţelei Stat Islamic.

Împreună cu Najim Laachraoui, unul dintre atacatorii kamikaze de pe aeroportul din Zaventem, Belkaid este suspectat că ar fi dirijat prin telefon teroriştii care au comis atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.